CNC Rapid Ipari és Kereskedelmi Kft.
gyengénlátóknak készült verzió

Teljes verzió

hírek

patronusnak-lenni-mert-a-vilag-sokkal-tobb-mint-amit-szemmel-latunk
Közélet...

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

2016. November 25. Péntek, 09:32:11
Szeptemberben cégünket egy különös kéréssel kereste meg Andorka Zsolt, a Competitor-21 Kiadó Kft. ügyvezetője. Mint a Patrónus Lions Club tagja, segítséget kért, két kamion, jótékonysági célra szánt bútor adomány átmeneti elraktározásához. A régi kapcsolat személyes garanciát jelentett arra, hogy hozzájárulásunk segítség, de a raktári rendünk is zavartalan marad.

A kamionok lerakásakor megjelent egy kék pólós csapat számunkra ismert és ismeretlen arcok Győr és környékéről –, és szervezetten, kézi és targoncás mozgatással két óra alatt megoldották a feladatot. Mint kiderült, sok szakma képviselői ezek a fiatalemberek. Pénzügyesek, marketingesek, vendéglátósok stb. Kik ők? Szervezett munkájuk felhívta a figyelmet erre az önkéntes alapon működő csapatra, akik Patrónus Lionsnak nevezik magukat.

A Patrónus Lions Club Győr 21 alapítóját az a felismerés egyesítette 2012-év elején, hogy a környezetünkben tapasztalható emberi problémák, hátrányos helyzetek, a látássérültek, fogyatékkal élők sorsának javításáért tenni kell, ami alapítók saját belső emberi igénye volt. Már korán megtapasztalták, segíteni csak felelősen szabad, és csapatban dolgozva lehet hatékonyan.

A Lions mozgalom értékei, az elődök egy évszázados munkája nyomán erősödtek meg. A mozgalomban, a klubok egymást erősítik, tanítják arra, hogy hogyan lehet segíteni. 

A mozgalom amerikai alapítója, Melvin Jones felismerése, miszerint: „Nem visszük sokra, ha nem teszünk valamit másokért is.” Szinte nap mint nap beigazolódik.

Alakulásuk óta számos kreatív programot dolgoztak ki, ezzel kialakítva saját, felelősen vállalt tevékenységi területüket. Ezek közül most a két legfontosabbat emelnénk ki.

Érzékenyítő program

A Patrónusok jószándékú emberek, akik napi munkájukból élnek, nem a világot akarják megváltani, hanem a rászorulók, látássérültté váló emberek környezetét szeretnék befogadóvá, empatikussá, és felkészülten segítőkésszé tenni. Országosan ismert és elismert tevékenységük az ún. „érzékenyítő program” ahol diákoknak, hivatali dolgozóknak, cégeknek mutatják meg a látássérültek világát, az ilyen helyzetben lévő emberekkel való kapcsolatteremtés, együttműködés mikéntjeit. 

Vakvacsora

Vakvacsora programjuk egy kimondott társasági, kulturális esemény, amin a látók bekötött szemmel vesznek részt. Ebben a kiszolgáltatott helyzetben látássérültek segítenek nekik átélni a nem látás élethelyzetét. Bármennyire is hihetetlen, mégis számtalan élményt jelent minden résztvevő számára egy ilyen vacsora! Ezt bizonyítja, hogy a kulináris és művészeti élvezeteket is nyújtó programot immár negyedik éve teltházas rendezvényként tartják számon Győrben.

A legutóbbi ilyen vacsorára cégünk is meghívást kapott. Mint később kiderült, a Patrónusoknak jó alkalom volt ez arra, hogy a klubnak nyújtott raktározási segítségünket egy keretezett díszoklevéllel ismerjék el.

A Patrónus Lions Club tagjai olyan innovatív módon végzik jószolgálati tevékenységüket, ami jó példa lehet másoknak is. Ezért örömmel, jó szívvel ajánljuk dolgozóink és partnereink figyelmébe a Patrónusok közösségét. Miért?

Erre csattanós választ a Patrónusok egyik jelmondata ad:
Mert segíteni jó!

A Patrónus Lions Club közösségi média címe:
https://www.facebook.com/patronuslions/

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

Emléklap - Patrónus Lions Club, 2016

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

Kezdődik a rakodás

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

A szállítmány

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

A szállítmány

Patrónusnak lenni, mert a Világ sokkal több, mint amit szemmel látunk.

A csapat