CNC Rapid Ipari és Kereskedelmi Kft.
gyengénlátóknak készült verzió

Teljes verzió

hírek

a-js-brosura-megerkezett
Média...

A JS Brosúra megérkezett

2016. Június 22. Szerda, 08:33:26
A JS World Media egy nemzetközi médiacsoport. MultiMédiás Kiadványokat készít, amelyek költségeit a beszállítók fedezik, ráadásul kifejezetten a célközönséget szólítják meg. Évente 11 millió nyomtatott kiadványt adnak át.

A JS Magyarország csapata 2015 év végén keresett fel minket, hogy a németországi székhely után szeretne Magyarországon is irodát nyitni. Általuk kiválasztottak "prémium kategóriás" cégeket látogattak meg, hogy legyenek ebben partnerek és szolgáljanak referenciaként a most induló hazai piacon. Egyik ilyen, forgácsoló területen kiszemelt cég a miénk, a CNC Rapid Kft. lett. Innovatívnak találtuk a konstrukciót, magát a kiadványt, a projekt felvázolt ütemezését és magát a kivitelezést. Bevallom, kételkedtünk a folyamat működőképességében - azaz a kiadvány költségeit a beszállítók fedezik - mindaddig, amíg partnereinket meg nem kerestük ezzel az ajánlattal. A fogadtatás meglepően pozitív volt, ezért megbíztuk a JS Magyarország csapatát, hogy készítse el nekünk és támogató partnereinknek a céges brosúránkat.

Interjú a projektvezetővel

A döntést követően már dedikált projektvezetőt kaptunk, aki az egész folyamat végéig segített bennünket. Először a kiadvány célközönségét és orientációját határoztuk meg. Ebben segítséget jelentett a kommunikációs iránytű, ami támpontul szolgált a kiválasztott irányhoz leginkább illő, a cégre jellemző színvilággal harmonizáló design és szövegezés megválasztásában. Ezt követően kifejtettük az egyes témaköröket, majd ezeket elosztottuk oldalakra, hozzá illő kép témákra és partneri hirdetésekre.
Folyamatot az alapok lefektetése után párhuzamosítottuk, a szövegírónak a témákhoz már cégnél fellelhető leírásokat és szövegrészeket küldtünk, hogy abból alakítsa ki az egységes formátumot; a fotósnak kifejtettük a készítendő fényképek témáját, stílusát, mennyiségét és magát a fényképezési tervet.

Fotózás nálunk


Hét elején érkezett cégünkhöz a JS Magyarország csapata által kiválasztott, a munkára leginkább megfelelő referenciákkal bíró fényképész és segítője. Közösen átbeszéltük a már előzőekben elkészült fényképezési tervet, majd bejártuk az üzemet ennek szellemében. Megmutattam milyen folyamatokat, gépeket és alkatrészeket szeretnék látni a brosúrában, ők párosították a tervben szereplő témákhoz. Különböző gépekkel és különböző beállításokkal készültek a jobbnál jobb képek. Nagy élmény volt látni, ahogy körvonalazódni látszott és testet öltött a képzelet, a készülő fényképeket már láttuk a brosúra oldalain. Egy napot fotózott nálunk az Anre Media Fotóstudió, mely jó hangulatban és hatékonyan telt. Még a héten kiválasztották mérhetetlen mennyiségű fotókból a témák szerinti legjobbakat, jóváhagyatták cégünkkel és  átadták a projektvezetőnek.

Prezentációs mérföldkövek

Nem sokkal ezt követően, első alkalommal már egy brosúra tervezetet tekinthetünk meg projektvezetőnk prezentálásában. A prezentációt előre egyeztetett időpontban, a JS honlapjáról indítható webes eszközzel abszolváltuk. Ekkor már láthattunk több előlapi vázlatot, a belső oldalak fénykép, szöveg és hirdető párosított terveit, azok elhelyezését. Megbeszéltük a mi az, ami már most tökéletes, és mi az, amin még módosítást kérünk a következő prezentációra.
A második alkalommal a letisztázott, módosított brosúrát kellett tüzetesebben átnéznünk. Ez alkalommal már a szövegíró is csatlakozott a webes konferenciához így a hiányos, vagy éppen túl hosszú irományokkal kapcsolatos feladatokat is egyeztetni tudtuk. Ebben az esetben már magát a szerkesztőprogramot láttuk, abba jegyzeteltük a még hátra lévő feladatokat, azokat, amiket helyben nem tudtuk egyszerre megvalósítani. Mindenki megkapta a házi feladatát, amit a következő prezentációig elvégzett. A kisebb módosításokat folyamatos e-mail váltásokkal tudtuk menedzselni.

Korrektúra és jóváhagyás

A harmadik prezentációnál - kis túlzással - a nyomdai előkészítésre szánt brosúrát vettük górcső alá. Ekkor már valójában módosításokra nem volt szükség, csupán a képek tüzetes átnézésére, a szöveg nyelvhelyességi újbóli ellenőrzésére, érthetőbbé tételére mindkét nyelven. Ellenőriztük a hirdetések helyes megjelenését, helyét és formátumát is. Egy-egy prezentáció, így az utolsó sem tartott tovább egy hatékony óránál tovább. Ezek végeztével jóváhagytok a brosúrát, a végleges verziót PDF formátumban is megkaptuk e-mailen. 
A jóváhagyás után nem sokkal a kiadvány online változatát már meg is tekinthettük, melynek elérhetőségét a JS Magyarország biztosítja. Ezt a verziót tekintheti meg a képes hirdetésben. Az online verziót további interaktív médiatartalommal láttuk el, hogy a témáról érdeklődők bővebb képet kaphassanak rólunk.

Nyomtatott brosúra

A jóváhagyást követően, az elektronikus példány a nyomdába került, hogy kézzel fogható brosúránkat valóságban is a kezünkbe vehessük. Erre szintén nem kellett sokat várni, hamarosan megérkezett németországból egy raklap, melyen csomagokban sorakoztak a várva-várt új brosúráink. Nagy várakozás övezte a csomagbontást, de megérte várni rá. Az elkészült kiadvány hozta az elvárt és kiváló minőséget, melyet kollégáink, hirdetőink és a brosúrát megtekintők is megerősítettek.
Az eltelt közös munka gyümölcsét átlapozva vagy tüzetesen megnézve látjuk, megérte a fáradozást. Bele illik a cég által vallott értékekbe, a cég stílusába.

MySite fotógaléria és Online anyag

A teljes anyagot, amit a projekt folyamán felhasználtunk, a projekt zárását követően a JS Magyarország elérhetővé tette a saját webes felületén a MySite oldalon. Erre az oldalra belépve tudjuk szerkeszteni a hivatkozásainkat, az interaktív médiatartalmat. Hozzáférünk az összes, vállalatunknál készült, de a brosúrába be nem került fényképekhez is, ezekből további fotógalériákat készíthetünk, melyeket az online brosúrában jeleníthetünk meg. Ezen felül extra tartalmakat is, például videókat vagy további képeket is feltölthetünk, mellyel tovább színesíthetjük a kiadványt.

Zárszó

Ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet nyilvánítsunk a JS World Media Magyarország Kft. és alvállalkozói csapatának a minőségi munkáért, reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk együtt dolgozni.


 

A JS Brosúra megérkezett

JS/Magyarország honlapja

A JS Brosúra megérkezett

Online kiadvány és interaktív multimédia tartalom

A JS Brosúra megérkezett

Elkészült kiadvány

A JS Brosúra megérkezett

MySite képernyője

A JS Brosúra megérkezett

Megérkezett nyomtatványok